De treindiensten in noordoostelijke richting van Thailand hervat na dodelijk ongeval

UDON THANI:- De treindiensten naar de noordoostelijke provincies zijn weer hervat na een ongeval waarbij maandagavond een machinist en zijn collega om het leven kwamen in Udon Thani.

Het spoor werd om 01.45 uur gerepareerd nadat de Nong Khai-Bangkok-trein maandag om 19.45 uur een vrachtwagen met 18 wielen had geraakt, volgens Khun Somphol Saiwiset, de stationchef van het treinstation van Udon Thani.

Door de botsing ontspoorde de locomotief en belandde in een greppel langs de weg.  Het lichaam van machinist, Khun Wutthichai Ruang-aram werd naast het spoor gevonden, terwijl de tweede machinist, Khun Jennarong Chuenchoy, dood werd gevonden in de buurt van de locomotief.

Volgens de politie zijn er geen ernstige verwondingen gemeld onder ongeveer 100 passagiers in de negen wagons van de trein.

De 36-jarige vrachtwagenchauffeur, Khun Surachai Wongsuk, verklaarde dat hij de kruising met normale snelheid naderde omdat er geen optische waarschuwing te horen was en de slagboom niet was neergelaten. Hij bevestigde dat de locomotief zijn aanhanger had geraakt en losgekoppeld van de trein.

Khun Suchart Maksuk, de overwegbeambte, belast met het neerlaten van de slagboom, zei dat hij wachtte op het signaal van Het station van Udon Thani om de slagboom te laten zakken toen plots de trein er aan kwam denderen. Hij voegde eraan toe dat de machinist het signaal had moeten zien dat hem vertelde dat de oversteek niet duidelijk was.

De beschadigde locomotief werd naar het station van Udon Thani gerangeerd, terwijl de negen rijtuigen om 3 uur ’s nachts naar Bangkok werden gesleept om de passagiers af te leveren.

De station-chef Somphol zei dat het ongeval de lijn op maandagavond blokkeerde, dus werden bussen gebruikt om passagiers naar hun bestemming te brengen.

Hij voegde eraan toe dat Khun Suchart zou worden ondervraagd door ambtenaren en politie van de Staatsspoorwegen van Thailand als onderdeel van het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!