De noordoostelijke stad Nong Khai zal het transportknooppunt voor hogesnelheidslijn China-Laos gaan worden

NONG KHAI:-Het Ministerie van Spoorvervoer (DRT), in samenwerking met de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT), bereidt zich voor om de provincie Nong Khai om te vormen tot een logistiek knooppunt voor de hogesnelheidslijn China-Laos.

De adjunct-directeur van de DRT, khun Pichet Kunathammarak zei dat de provincie geografisch goed gepositioneerd is om te dienen als een scheepvaartknooppunt en containeropslaggebied voor Thailand, Laos en China.

De SRT houdt ook het Na Tha-station in het Muang-district in de gaten om het doel te dienen en zoekt fondsen om opties voor een publiek-private samenwerking te bestuderen en te analyseren.

Ondertussen probeert de DRT de regelgeving aan te passen en problemen op te lossen met betrekking tot logistiek, totale kosten en efficiënt gebruik van trein- en wegvervoer. De afdeling onderzoekt ook het gebruik van de Thai-Lao Friendship Bridge voor goederen die snel vervoerd moeten worden.

De DRT heeft ook 80 rai land gereserveerd om te gebruiken als inklarings- en overslaggebied.

De spoorlijn China-Laos is op 3 december in gebruik genomen en moet dienen als een belangrijke verbindingslijn tussen Thailand, China en Laos. De route rijdt echter nog niet op volle capaciteit vanwege Covid-19-beperkingen.

In december 2020 passeerde 116.552 ton goederen ter waarde van ongeveer 4,64 miljard baht de grens met Nong Khai.  Echter, na de opening van de China-Laos-spoorlijn, verdubbelde het aantal vervoerde goederen in december bijna tot 304.119 ton ter waarde van 6,91 miljard baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!