Als varkensvlees te duur is, ga dan voor kip, zo adviseert het hoofd van de Thaise vleeskuikenvereniging

THAILAND:- De bevolking van Thailand wordt aangespoord om over te stappen op kip om het tekort aan varkensvlees en de stijgende prijzen aan te pakken en pluimveehouders in het hele land te helpen.

Khun Somboon Watcharapongpun, zijnde de voorzitter van de Thaise Vleeskuiken Vereniging, zei dat het verminderen van de vraag een andere manier is om de stijgende prijscrisis aan te pakken.

“Kip is net zo voedzaam als varkensvlees, is gemakkelijk te consumeren en kan overal worden gekocht”, zei hij.  “Het stimuleren van de vraag zal ook meer dan 10.000 kippenboeren in het hele land helpen.”

Somboon voegde eraan toe dat de maatregelen van de regering om de importtarieven op veevoer te verlagen een welkome opluchting waren, omdat boeren al lange tijd hoge kosten moeten betalen.

Hij zei echter dat de kosten van lokaal geproduceerd veevoer ook hoog waren omdat de overheid de prijs van landbouwgewassen hoog heeft gehouden.

“We roepen de regering op om maatregelen met betrekking tot diervoeder, met name maïs, te heroverwegen om het koolstofvrij fokken van kippen te bevorderen die voldoen aan de vraag van importeurs, vooral die in de Europese Unie”, zei hij.

“Vorig jaar is de prijs van sojabonen en sojameel met 30 procent gestegen tot 18 baht per kilo, terwijl de prijs van maïs is gestegen tot 11,50 baht per kilo”, zei hij.

“Daarnaast zijn de kosten van vitaminesupplementen uit het buitenland zijn met 20 tot 30 procent gestegen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Als varkensvlees te duur is, ga dan voor kip, zo adviseert het hoofd van de Thaise vleeskuikenvereniging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!