De minister van gezondheid, Khun Anutin: wil méér meer toeristen binnenlaten, en dan niet alleen uit 10 landen met een laag risico

BANGKOK:- De omstreden minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei dat hij het er niet mee eens was dat toeristen uit slechts 10 landen met een laag risico, Thailand mogen bezoeken wanneer het op 1 november heropent.

Zoals bekend kondigde premier Prayut Chan-o-cha afgelopen maandag in een televisietoespraak aan dat hij het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, en het ministerie van Volksgezondheid had opgedragen om de heropening van het land op 1 november te onderzoeken.

In eerste instantie zouden de toeristen uit 10 landen met een laag risico Thailand binnen mogen komen, zonder in quarantaine te hoeven gaan, echter wel op de voorwaarde dat ze dubbel zijn gevaccineerd en negatief getest zijn.

Khun Anutin is het daar niet mee eens en uitte zijn eigen visie: hij zei dat toeristen uit meer landen dan de 10 landen met een laag risico moeten worden toegelaten, en dat ze allemaal bij binnenkomst  RT-PCR-tests moeten en een nacht moeten blijven in de provincie waar ze aankomen zijn. Als uit de tests blijkt dat ze niet besmet zijn, mogen ze verder het land in reizen.

Hij vertelde de pers ook dat hij zijn mening tegen andere “relevante” personen had geventileerd.

Meer details van de 10 landen zouden vandaag door het CCSA bekend worden gemaakt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!