“Cybersextortion” bendes in Thailand proberen kinderen te verleiden om naaktfoto’s van zichzelf te maken in ruil voor game-items 

BANGKOK:- De politie heeft gewaarschuwd dat “cybersextortion”-bendes kinderen verleiden om naaktfoto’s van zichzelf te sturen in ruil voor zeldzame items uit online games.

De bendes nemen contact op met kinderen via chatfuncties op sociale media of in de games.  Vervolgens bieden ze digitale items uit de games aan om hen te verleiden tot het sturen van naaktfoto’s, die later worden gebruikt om geld van de slachtoffers af te persen, zo verklaarde de politiewoordvoerster Khun Noppawan Panya tijdens een persmoment.

“Sommige bendes verspreiden deze foto’s ook onder groepen pedofielen”, zo vertelde khun Noppawan.

Uit een onderzoek van ThaiHealth uit 2021 bleek dat 85% van de Thaise kinderen online games speelt, terwijl een derde van hen meer dan vijf uur per dag speelt, wat past bij de criteria van verslaving.

Khun Noppawan drong er bij ouders op aan om het gebruik van internet, sociale media en online games door hun kinderen nauwlettend in de gaten te houden.  Ze waarschuwde ook iedereen om via geen enkel kanaal naaktfoto’s van zichzelf naar anderen te sturen, omdat ze hierdoor kwetsbaar zouden worden voor afpersing.

“De chef van de nationale politie heeft prioriteit gegeven aan deze kwestie omdat het de veiligheid van kinderen betreft en heeft de afdeling voor de bestrijding van mensenhandel aangewezen als de centrale instantie voor het opsporen van deze bendes”, zei ze.

Iedereen met informatie over sextortion-bendes kan contact opnemen met de hotline van de politie op 1191 of Facebook.com/ATPDPOLICE/.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!