Drie dammen in het noordoosten zullen naar verwachting tegen november hun volledige capaciteit bereiken

NAKHON RATCHASIMA:- Drie grote dammen in de provincie Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand zullen in november waarschijnlijk tot de rand gevuld zijn, aangezien er van eind deze maand tot oktober zware regenval wordt voorspeld, zo liet de algemeen secretaris van de nationale watervoorziening, Khun Somkiat Prajamwong weten en  voegt eraan toe dat de NWR de situatie nauwlettend in de gaten houdt.

De Lam Takong-dam bevat 214 miljoen kubieke meter water, of ongeveer 68% van zijn capaciteit.  De tweede dam, de Lam Phra Phloeng Dam, is 101 miljoen kubieke meter of 65% van haar capaciteit.  De derde dam, de Moon Bon Dam, heeft 165 miljoen kubieke meter water, ofwel 60% van zijn capaciteit.

In de enkele Thaise kranten was te lezen dat er al plannen uit de kast zijn gehaald om overstromingen stroomafwaarts te voorkomen, aangezien de dammen het water zullen omleiden naar retentiegebieden en andere kanalen voor het water.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!