De noodtoestand in Thailand is verlengd tot 31 maart 2022

BANGKOK:- Gisteren is de 16e verlenging van de noodverklaring in Thailand naar aanleiding van de Covid19 uitbraak in de Koninklijke Staatscourant gepubliceerd. De noodtoestand geldt van 1 februari tot 31 maart.

De regering had de noodsituatie op gezondheidsgebied afgekondigd door op 26 maart 2010 voor het eerst een beroep te doen op het Noodbesluit openbaar bestuur in noodsituaties BE 2548 (2005) en heeft dit 15 keer verlengd tot 31 januari.

De aankondiging vermeldde dat het SARS-CoV-2-virus is gemuteerd in de Omicron-variant, die zeer overdraagbaar is, waardoor een nieuwe golf van infecties in het land wordt verspreid.

De aankondiging zei dat hoewel de meeste Thais zijn ingeënt tegen het virus, het aantal mensen dat een boosterdosis heeft gekregen nog steeds laag is, en dat de situatie dus een risico kan vormen voor het volksgezondheidssysteem en de gezondheid en het leven van Thaise mensen als de pandemie  verergert in het land.

Bovendien is gebleken dat steeds meer mensen uit buurlanden probeerden te vluchten voor geweld en economische tegenspoed in hun land naar Thailand, wat de pandemische situatie in Thailand zou kunnen verergeren.

Als gevolg hiervan zei de regering dat ze noodmaatregelen moest voortzetten om de pandemie te beheersen en te voorkomen, dus had ze een beroep gedaan op sectie 5 van het nooddecreet inzake openbaar bestuur in noodsituaties BE 2548 om de verklaring van de noodsituatie op gezondheidsgebied te verlengen.

Premier Prayut Chan-o-cha ondertekende de aankondiging aan het begin van deze week, voordat hij naar Saoudi Arabië vloog om de betrekkingen tussen beide landen te herenigen na “The blue diamond affaire”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!