De noodtoestand in Thailand is met 2 maanden verlengd na ernstige waarschuwing van het ministerie van Volksgezondheid

BANGKOK:- De regeringswoordvoerder, Mrs. traisulee Traisoranakul, heeft laten weten dat het Thaise kabinet de landelijke noodtoestand met nog eens twee maanden tot 30 september verlengt heeft.

De noodsituatie is verlengd om de stijgende Covid-19-infecties aan te pakken, met 288.643 gevallen gemeld tussen 1 april en 9 juli.

De pandemie concentreert zich in Bangkok en de omliggende provincies, waar het aantal gevallen nu met duizenden per dag toeneemt met tientallen dodelijke slachtoffers per 24 uur.  

Thailand  registreerde vandaag 13002 nieuwe gevallen en 107 doden.  Groot-Bangkok, inclusief omliggende provincies, registreerde méér dan 6000 nieuwe gevallen.

Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwde dat, tenzij strengere beperkingen worden opgelegd, de huidige dagelijkse hoeveelheid van meer dan 10.000 nieuwe infecties de komende twee weken meer dan 100.000 nieuwe gevallen zou genereren.  

Dit zou het volksgezondheidssysteem van Thailand op het punt van instorten brengen, zei het.  De noodtoestand stelt autoriteiten in staat om speciale maatregelen op te leggen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!