Thais gezondheidsbureau lanceert ‘Vaccine Jai’ om mensen te bewegen géén zelfmoord te plegen

BANGKOK:- De Stichting Thaise Gezondheidsbevordering lanceerde vandaag de campagne “Vaccine Jai” in een poging om het aantal Covid-19-gerelateerde zelfmoorden te verminderen.

De campagne werd vanmiddag tijdens een virtueel seminar tussen de Srinakharinwirot Universiteit en het departement van geestelijke gezondheid gelanceerd, om in de toeristische sector werkende mensen te helpen hun mentale stabiliteit te behouden.

Vaccine Jai is een hulpmiddel voor de beoordeling van de geestelijke gezondheid dat tot doel heeft risico’s te evalueren en richtlijnen te geven voor aan pandemie gerelateerde psychische problemen.

Mr. Chatwut Wangwon, directeur van de stichting, zei dat meer dan 4 miljoen mensen in de toeristenindustrie die hun baan hebben verloren het risico lopen zelfmoord te plegen omdat ze geen inkomen kunnen genereren.  Hij citeerde de gegevens van het Office of MKB Promotion die vorig jaar werden verzameld.

“Dit feit is in overeenstemming met de gegevens van het Department of Mental Health, wat aangeeft dat depressie door een economie die bergafwaarts gaat, een van de drie factoren is die mensen ertoe aanzetten zelfmoord te plegen”, zei Chaiwat, eraan toevoegend dat dit probleem dringend moet worden opgelost.

Hij voegde eraan toe dat Vaccine Jai te allen tijde toegankelijk zal zijn en dat een reeks van 20 vragen maandelijks zal worden gewijzigd om de mentale gezondheid van mensen, vooral die in de toeristische sector, voortdurend up te daten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!