De nieuwe olievlek drijft in de richting van het strand in Rayong

RAYONG:- De nieuwe olievlek, veroorzaakt door 5.000 liter olie die lekt uit een onderzeese pijpleiding vijf kilometer uit de provincie Rayong, zal naar verwachting één dezer dagen het strand van Mae Ramphueng gaan vervuilen, zo verklaarde het Oil Spill Response Limited (OSRL).

Eerder had viceminister van Transport, Khun Atirat Ratanasate, gezegd dat het donderdag ontstane lek in eerste instantie te wijten was aan het besluit van Star Petroleum Refining Plc (SPRC) om het lekkagepunt op de single point mooring (SPM) te inspecteren omdat er nog olie in de pijpleiding zat.

Tot dusver heeft het Region 1 Navy Command dispergeermiddelen gebruikt om de olievlekken op de zeeën te verspreiden en verwacht dat slechts een klein volume olievlek Mae Ramphueng Beach zal treffen.

Ondertussen plaatste het in Rayong gevestigde petrochemische bedrijf IRPC, een dochteronderneming van olie- en gasgigant PTT Group, een giek van 400 meter om de verspreiding van de olievlekken te isoleren.

Naar aanleiding van de OSRL-prognose heeft de SPRC een team voorbereid om een ​​schoonmaakactie op het strand uit te voeren.  Het bedrijf voegde eraan toe dat het vrijdag ook de helikopter van het Region 1 Navy Command heeft geleend om olievlekken te verspreiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!