Premier wil dat gearresteerde illegale grensoverschrijders bij Thaise beroepsbevolking gaan voegen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-Cha kwam op het lumineuze idee, dat illegale migranten die betrapt worden op het sluipen van de grens, geregistreerd moeten worden om legaal in Thailand te kunnen werken, omdat een tekort aan arbeidskrachten het economisch herstel van het land bedreigt.

De premier gaf gisteren als voorzitter van Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de instructie om maatregelen te overwegen om werknemers uit Cambodja, Myanmar en Laos toe te staan ​​Thailand opnieuw binnen te komen ondanks de heersende Covid19 situatie.

Prayut vroeg zich af waarom werkzoekenden uit de drie buurlanden nog steeds dagelijks werden gearresteerd omdat ze probeerden het Koninkrijk binnen te sluipen, zo citeerde de CCSA woordvoerder Taweesilp Visanuyothin hem.

De premier zei dat relevante overheidsinstanties moeten coördineren om manieren te vinden voor deze arbeiders om legaal de Thaise beroepsbevolking te betreden.  Volgens de federatie van Thaise industrieën wordt Thailand momenteel geconfronteerd met een tekort van ongeveer 800.000 arbeidsmigranten die nodig zijn voor de productie-, diensten- en toerismesectoren.

De woordvoerder zei niet of reeds gearresteerde illegale migranten naar hun land zouden worden teruggestuurd.  Momenteel riskeren ze een boete en deportatie.

Het ministerie van Arbeid meldde dat het 476 quarantainekamers heeft op 17 locaties voor werkzoekenden uit Myanmar en Cambodja.  De arbeiders ondergaan dezelfde quarantainebeperkingen als andere buitenlandse reizigers, zo voegde de woordvoerder eraan toe.

Cambodjaanse migranten worden naar 291 quarantainekamers gestuurd met een capaciteit van 1.038 arbeiders in de provincies Si Sa Ket, Surin, Sa Kaew en Trat.

Migranten uit Myanmar hebben zes quarantainecentra in Chiang Rai, Tak, Kanchanaburi en Ranong met 185 kamers en een capaciteit van 330 werknemers.

De woordvoerder maakte géén gegevens over quarantainevoorzieningen voor Laos-arbeiders bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Premier wil dat gearresteerde illegale grensoverschrijders bij Thaise beroepsbevolking gaan voegen”

  1. Hoe moet ik dat nou interpreteren ?
    Krijgen die mensen dan ook 500 baht per dag ?
    En moeten ze dan ook 10 keer meer betalen voor de entree van een national park ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!