De nieuwe minster van Onderwijs gaat het pesten op de scholen in Thailand aanpakken

~DAT IS GEEN KATJE OM ZONDER HANDSCHOENEN AAN TE PAKKEN~
(Dat is geen gemakkelijk persoon)

BANGKOK:- Thailand’s eerste vrouwelijke minister van Onderwijs wilt zich op pesten op scholen richten als onderdeel van drie maatregelen die ze een paar dagen na haar aantreden begon te implementeren.  

Khun Trinuch Thienthong van de regerende partij Palang Pracharath wil campagne voeren voor veiligheid op scholen, de toegang tot digitale bronnen en kennis vergemakkelijken en de beroepsopleidingen gaan promoten.  

Scholen moeten vrij zijn van pestkoppen en kindermishandeling.  Wie schoolkinderen mishandelt, moet rekening houden met zware straffen, zo vertelde de minister.  

Thailand haalt vaak de krantenkoppen als het gaat om pestincidenten, aangezien lijfstraffen, hoewel illegaal, nog steeds in het land wijdverbreid zijn en de ouders, leerkrachten. nauwelijks of niet verantwoordelijk worden gehouden.  Omdat in de Thaise cultuur de samenleving de neiging heeft om ouderen en hogergeplaatste personen te gehoorzamen.  

Khun Trinuch wil de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de mensen van de 21ste eeuw doorgeven en de ontwikkeling van geschikte internetnetwerken en relevante apparatuur bevorderen.  

Ze wil ook zorgen voor openbare toegang tot digitale bronnen.  Omdat Thailand lijdt aan een tekort aan geschoolde werknemers, en de ouders voor de toekomst van hun kinderen moeten plannen en hen naar scholen voor beroepsonderwijs moeten sturen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: MCOT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: MCOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!