De registratie voor de “Samui Plus” – heropening, staat voor deze week gepland!

~ER KOMEN ALTIJD GORDIJNEN VOOR DE RAMEN~
(Uiteindelijk komt alles goed)

SURAT THANI:- De registratie voor toegang tot Thailand als onderdeel van het geplande heropeningsprogramma “Samui Plus” gaat deze week van start.  Net als de “sandbox” van Phuket, is het programma bedoeld om buitenlandse toeristen die zijn ingeënt tegen Covid-19 in staat te stellen naar het drietal eilanden in de Golf van Thailand voor de kust van Surat Thani te reizen.  Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao zijn gepland om op 15 juli te heropenen als onderdeel van het programma.

Het “Samui Plus”-programma moet worden goedgekeurd door een subcommissie voor het beheer van de Covid-19-situatie voordat het ministerie van Buitenlandse Zaken kan beginnen met het registratieproces voor toegangsvergunningen of COE’s, aldus het National News Bureau of Thailand.  Het plan zou deze week worden goedgekeurd.

De directeur van de TAT, khun Yuthasak Supasorn, zegt dat er in de eerste 30 dagen na de heropening naar verwachting 1.000 buitenlandse toeristen zullen arriveren onder het “Samui Plus”-model, wat volgens het regeringsnieuwsbureau minstens 100 miljoen baht zal opleveren.  

De mensen in de toeristenbranche op het eiland verwachten dat het aantal bezoekers minder zal zijn dan degenen die in Phuket aankomen, aangezien er meer beperkingen zijn onder het “Samui Plus”-model.  In de eerste 4 dagen van de Phuket “Sandbox” waren er in totaal 1.416 buitenlandse aankomsten.

Volgens het “Samui Plus”-plan moeten gevaccineerde toeristen de eerste 7 dagen van hun verblijf op Koh Samui blijven.  Toeristen worden op hun eerste dag op het eiland getest op Covid-19.  U moet de eerste 3 dagen in uw hotel of resort verblijven.  De rest van de week kunnen ze op een “vaste route” reizen, hoogstwaarschijnlijk met een gids naar specifieke bestemmingen en op geplande excursies.

Na een week op Koh Samui en een negatieve Covid-19-test kunnen toeristen vrij reizen naar de naburige eilanden Koh Pha Ngan en Koh Tao.  Na 14 dagen en een negatieve Covid-19-test mogen toeristen door heel Thailand reizen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!