De nieuwe gouverneur van Bangkok waarschuwt dat de regels voor de verkopers op de trottoirs nog steeds van toepassing zijn

BANGKOK:- khun Chadchart Sittipunt, de nieuw verkozen gouverneur van Bangkok, heeft de wetshandhavers van de stad opgedragen om “strikt te blijven optreden” tegen straatverkopers tot het moment dat hij zijn officieel de functie op zich neemt en beslist of hij de regels wil versoepelen.

Hij sprak zaterdag nadat veel verkopers terugkeerden naar de trottoirs van Bangkok na zijn verpletterende overwinning bij de gouverneursverkiezingen van 22 mei.

Khun Chadchart wordt gezien als sympathieker voor verkoop langs de weg dan zijn voorgangers, omdat hij campagne heeft gevoerd voor een belofte om “plaatsen voor straatverkopers te bieden op een manier die trottoirs niet verspert”.

De verkozen gouverneur inspecteerde dit weekend de Tha Phra-kruising in het Bangkok Yai-district van de stad, waar hij bewoners ontmoette om hun klachten te horen.

“Gistermorgen hoorde ik dat straatverkopers in veel gebieden zijn terug gekeerd.  Ik zou de tessakit [gemeentelijke ordehandhaving] willen vragen om in deze kwestie even streng te zijn als voorheen.  Er is nu een machtsvacuüm omdat ik mijn functie nog moet opnemen’, aldus Chadchart.

Hij gaf zijn instructie aan de City Law Enforcement Department van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Chadchart zei dat zijn regering de gebieden zou bepalen waar de straatverkoop langs de weg wordt toegestaan, maar tot die tijd moet de wet worden gehandhaafd zoals voorheen.

“Verkopers moeten afwachten of er veranderingen komen in de regelgeving en implementatiemethoden”, voegde hij eraan toe.

Na zijn glorieuze verkiezingsoverwinning vorige week zondag, heeft Chadchart de afgelopen week de stadsgebieden geïnspecteerd om problemen uit de eerste hand te zien, waaronder afvalinzameling, dakloosheid, schade aan wegen en trottoirs en de gracht-vervuiling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!