De nationale politie van Thailand beloofd harder op te gaan treden tegen illegale vuurwapens

BANGKOK:- Zoals in het verleden vaker beloofd gaat de Thaise politie een nieuw offensief aan tegen handelaren en smokkelaars die illegale vuurwapens en aangepaste wapens in 47 provincies in heel Thailand verkopen of vervoeren. 

Meer dan 800 politieagenten, waaronder een speciale wapen- en tactiekeenheid “Hanuman”, zijn ingezet bij het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) in Nonthaburi.

De maatregel is een reactie op het incident op 3 oktober, toen een jonge schutter het vuur opende in het luxe winkelcentrum Siam Paragon in Bangkok, waarbij twee doden vielen en minstens vijf mensen gewond raakten. Later werd bekend dat de schutter slechts 14 jaar oud was.

De hoofdcommissaris van het CIB, luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej heeft de politie opgedragen dealers en smokkelaars te arresteren die betrokken zijn bij illegale vuurwapens, omdat wapenmisdaden steeds vaker voorkomen.

De meeste illegale vuurwapens worden via onlinekanalen verhandeld, waardoor er behoefte is aan snelheid om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de resultaten van de operatie op een later tijdstip zouden worden bekendgemaakt.

Note: waarom slechts 47 provincies is uw nieuwsbeer een raadsel!

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!