Supervariant Delta Plus steekt de kop op in Thailand

THAILAND:- De nog sneller over te drage  versie van de Covid19 Delta-variant, Delta Plus, werd in september bij een 49-jarige man in Ayutthaya ontdekt, zo liet het Department of Disease Control (DDC) weten.

“De zaak werd in september ontdekt door de medische afdeling van het leger”, zegt dr. Chawetsan Namwat, directeur van de afdeling spoedeisende ziekten en gezondheidsrisico’s van de DDC.  

“De Delta Plus-variant kan zich makkelijker verspreiden dan zijn Delta-tegenhanger.  Het wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​​​in Engeland, waar het werd ontdekt bij 6 procent van de Covid19 patiënten.

 “In Thailand bevindt de Delta Plus-situatie zich nog steeds in de monitoringfase”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen verbetert de algehele Covid-19-situatie in Thailand, waarbij het aantal nieuwe infecties en sterfgevallen over het algemeen daalt, ook in dichtbevolkte gebieden zoals Groot-Bangkok, zo meldde DDC.

“We houden echter nauwlettend toezicht op gebieden waar infecties de neiging hebben om toe te nemen, zoals Nakhon Si Thammarat, Tak, Rayong en Chanthaburi,” zei hij.  “Deze provincies hebben onlangs nieuwe clustergevallen gemeld die verband houden met begrafenissen of andere sociale activiteiten waarbij mensen geen gezichtsmaskers droegen of maaltijden en een bril deelden met anderen.”

Begin deze week waren er in  Thailand 70.590.025 doses van een  Covid19 vaccin toegediend, waarbij 55,5 procent van de bevolking de eerste prik had gekregen en 39,4 procent de tweede prik.  Bangkok is de enige provincie waar bijna iedereen zijn eerste injectie heeft gekregen, gevolgd door Phuket, waar 82,7 procent van de bevolking het eerste vaccin heeft gekregen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!