De mondkapjes-plicht zal in Thailand in gebieden met een laag overdrachtsrisico van het covid19 virus per 1 juli verdwijnen

THAILAND:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA stemde gistermiddag in met het versoepelen van de eis voor het dragen van een mondkapjes, waardoor het puur vrijwillig buitenshuis of op rustige plaatsen is.

De CCSA-vergadering, voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha, was het erover eens dat deze en andere versoepeling van de Covid-19-controles van kracht zouden worden wanneer ze in de Royal Gazette worden gepubliceerd.  Een woordvoerder zei eerder dat de streefdatum voor de veranderingen 1 juli was.

De geplande versoepeling van de Covid-19-controles zijn:
– Landelijk alle 77 provincies opnieuw aanwijzen als groene Covid-bewakingszones.  Momenteel zijn er 14 groene, 46 gele provincies met een hoge mate van zekerheid en 17 blauwe of toeristische “sandbox”-provincies.
– Verlenging van de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden, pubs, bars, karaokebars en soortgelijke locaties van middernacht tot 02.00 uur.
– Toestaan ​​dat mensen zich vrijwillig ontmaskeren in gebieden met een laag risico, rustige gebieden of buitenshuis, in het hele land.

In drukke en slecht geventileerde ruimtes zoals het openbaar vervoer, markten en concertzalen blijft het dragen van mondkapjes verplicht.

Khun Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van de CCSA, zei dat de premier mensen bedankte voor hun volledige medewerking bij het dragen van de kapjes.  Verdere samenwerking bleef echter nodig.  Premier Prayut zei dat de meeste mensen nog steeds gezichtsmaskers droegen, omdat ze het nut ervan inzagen, zo citeerde dr. Taweesilp de premier.

De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid zou richtlijnen geven met betrekking tot de versoepelde Covid-19-controles en de datum waarop de nieuwe maatregelen van kracht worden, zei de CCSA-woordvoerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Apichart Jinakul
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!