De mondkapjes plicht op Schiphol vervalt net voor de security

SCHIPHOL:- Morgen vervalt de mondkapjesplicht op een deel van Schiphol: pas bij het punt waar passagiers hun boardingpass scannen, net vóór de security, moet het mondkapje straks op. Ook gaat het panoramaterras weer open, zo laat Schiphol aan de website van luchtvaartnieuws.nl weten.

Ook vervalt morgen de 1,5 meter-regel, maar de overheid adviseert nog wel om afstand te houden. Daarom blijft Schiphol met spatschermen werken, en ook blijven de stickers waarmee reizigers erop geattendeerd worden afstand te houden. Dat is dus straks een advies, geen plicht.

Nieuw is ook dat de geplaceerde horeca op Schiphol Plaza vanaf zaterdag (net als de horeca in de rest van Nederland) een coronabewijs moet vragen. Daarmee kunnen klanten aantonen dat ze gevaccineerd, getest of hersteld zijn. Om eten en drinken af te halen, is geen coronabewijs nodig.

Airside (na de security) heeft de geplaceerde horeca op Schiphol een uitzondering gekregen op de verplichting om klanten naar hun coronabewijs te vragen. Door alle internationale reizigers die daar komen, ook van buiten Europa, zou dat anders tot grote problemen leiden.

Mondkapjes plicht
De mondkapjesplicht geldt voor vertrekkende reizigers voortaan pas vanaf de prescan net vóór de security. Arriverende reizigers moeten hun mondkapje ophouden tot en met de bagageband. Zodra ze de schuifdeuren door zijn naar Schiphol Plaza, mogen ook zij hun mondkapje afzetten.

Verder zijn afhalers en brengers weer welkom op de luchthaven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in het magazine luchtvaartnieuws gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Foto: Schiphol (archieffoto)
Content: Neal Luitwieler 
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

2 gedachten aan “De mondkapjes plicht op Schiphol vervalt net voor de security”

  1. Wat is de logica achter deze idiote en draconische maatregelen? Mondkapjes werken niet, die discussie zijn we allang voorbij. De zogenaamde vaccins werken niet en bevatten de meest idiote componenten zoals grafiet. Zoek eens op patent US 10,786,570 B2, verleend aan een van de grootste elitaire club…. dat is gaande maar veel sluiten hun ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!