De Massaman curry weer verkozen tot één ’s werelds beste’ gerechten

THAILAND:- De Amerikaans televisiezender CNN noemde Massaman curry de ‘World’s Best Food’ in de onlangs bijgewerkte lijst van de 50 lekkerste gerechten ooit gemaakt.  Massaman, een vleescurry op basis van kokosnoot, werd door CNN beschreven als “De koning van curry’s en misschien wel de koning van alle voedingsmiddelen”, vanwege zijn sterke smaken, “het gerecht combineert op meesterlijke wijze pittige, kokosnoot, zoete en hartige smaken”.

De andere Thaise gerechten die op de lijst pronkten waren: 

  • Tom Yum Goong, of garnalensoep 8ste plaats.
  • Nam Tok Moo, een Isaan-gerecht van gegrild varkensvlees, geroosterde rijst, uien, munttwijgen en chili – op de 19ste plaats.
  • Somtam of papajasalade op de 46 ste plaats.

Ondertussen kregen in CNN eerdere lezerspeilingen zeven Thaise gerechten een dikke ‘like’ van mensen van over de hele wereld en werd er op gestemd, wat de status van Thais voedsel als één van ’s werelds toonaangevende keukens benadrukte.

Volgens Khun Cheung, een culinair recensent bij de nieuwsgigant stond naast Tom Yum Goong en de Somtam, de  Pad Thai op de 5e plaats, maar daar kon uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke niets van terugvinden in de lijst van CNN.

Verder schreef CNN  ook: “Het land van de Glimlach” is niet alleen een bijnaam voor het land, maar het is ook het resultaat van een manier van leven in een land waar op bijna elke straathoek het lekkerste eten ter wereld wordt verkocht.

Als de Thaise regering er maar net zo over zou denken en zou stoppen met het achter de broek aan zitten van street-food verkopers, zoude de culinaire presentaties van Thailand nog meer in de westerse wereld bekend en erkend worden.

Mag ik u eens vragen om uw mening over het culinaire Thailand onder dit artikel te ventileren, ik ben daar namelijk reuze nieuwsgierig naar.

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “De Massaman curry weer verkozen tot één ’s werelds beste’ gerechten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!