Wat is makkelijker een vaccinatieboekje of een vaccinatie App’je, uw nieuwsbeer vertelt het u!

THAILAND:- De meeste expats onder ons zijn inmiddels twee keer gevaccineerd, hetzij met Sinovac, Astrazeneca of Pfizer, en wat nu. U leest en hoort het om u heen, dat in de nabije toekomst u om uw vaccinatiebewijs gevraagd kan worden. Ik wil niet vooruitlopen op de toekomst, maar het is goed mogelijk dat wanneer u uw 90 dagen melding moet gaan doen, het mogelijk is dat er naar uw vaccinatiebewijs gevraagd gaat worden. Ik heb al vernomen dat wanneer u géén Covid19 vaccinatie bewijs kunt overleggen, uw visa in gevaar zou kunnen komen, hoewel dit niet bevestigd is.

Voorts is het zo, dat voor bezoek aan restaurants, theaters e.d. een Covid19 vaccinatie bewijs aan u gevraagd zou kunnen worden.

Maar wat is nu makkelijker, een vaccinatieboekje of een App.

Voor wat betreft de boekjes, die zijn bv tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij het BKK Hospital of in Pattaya ook bij de Pattayarak Health Unit in Naklua. Deze is gelegen op de hoek van de weg van de entree naar de grote parkeerplaats achter de vismarkt.

Wilt u een App op uw telefoon hebben, dan kunt u deze downloaden in de playstore van Google voor de Android versie en voor AppStore van Apple, voor uw iOS telefoon.

De app heet Mor Prom en is gratis te downloaden.

De Mor Prom App kent drie stappen om deze geheel correct op uw device te laten werken.

Ik ga ze even stap voor stap met u doornemen. 

  1. U heeft de Mor Prom app op uw telefoon geïnstalleerd staan, nu gaat u de gestelde vragen beantwoorden.
  2. Op het eerste tabblad wordt uw ID nummer gevraagd, dat bestaat uit 13 cijfers. Deze staan op het Thailand certificate of Covid-19 vaccination vermeld. ( dit nummer staat 2 keer onder elkaar op de 6e respectievelijk 7e regel)  als tweede wordt om telefoonnummer gevraagd. Toets uw telefoonnummer in, en druk dan op de gele submit knop. 
  3. Vrijwel tegelijker tijd ontvangt u een code per sms, vul deze code in, en druk dan op de gele submit knop. 
  4. U komt u op de derde en laatste stap terecht, uw dient hier voor de eerste een paswoord in te vullen. Daaronder vult u nogmaals uw gekozen paswoord ter verificatie in. Nadat u dit gedaan heeft, druk dan voor de laatste op de gele submit knop.

GEFELICITEERD, U zult direct merken dat uw app geheel werkt, u kunt nog enkele aanpassing aanbrengen, doch dit is geheel aan u. Ik heb enkel mijn pasfoto geüpdatet, zodat men in Thailand weet dat er maar één Olleke Bolleke in Thailand is.

Natuurlijk is dit een flauw grapje van mij!

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Wat is makkelijker een vaccinatieboekje of een vaccinatie App’je, uw nieuwsbeer vertelt het u!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!