Protesten tegen premier Prayut Chan-O-Cha in Pattaya door de Thai Mai Thon-groep

PATTAYA:- Demonstranten van Thaise Mai Thon (ongeduldige Thais) die tegen de regering zijn, kwamen gistermiddag (zaterdag) in de badplaats Pattaya bijeen om de eisen voor het aftreden van premier Prayut Chan-o-cha te herhalen.

De demonstranten, de meesten op motorfietsen met enkele rijdende auto’s, kwamen om ongeveer 14.00 uur samen voor het heiligdom van koning Taksin de Grote aan de Beach Road van Pattaya in de buurt van Pattaya Soi 6.  

Tijdens het protest voerden ze een vloekend ritueel uit door aardewerken potten op het portret van de premier kapot te slaan en vervolgens op gruzelementen te stampen, waarna ze langs de Beach Riad naar Zuid-Pattaya en verschillende andere wegen in de stad reden.

De politie, onder leiding van kolonel Thanavuth Jongjira, de plv. hoofdinspecteur van de provinciale politie van Chon Buri, werd naar het protestterrein gestuurd om de orde te handhaven en de verkeersstroom te beheersen.

Toen las kolonel Thanavuth een bevel voor van de provinciale gouverneur en herinnerde de demonstranten eraan dat openbare bijeenkomsten van meer dan vijf mensen verboden zijn, aangezien Pattaya zich binnen de COVID-19 “donkerrode” zone bevindt.

De protestleider, Mr. Wanchalerm Koonsen, las een verklaring voor waarin stond dat soortgelijke protesten in het hele land plaatsvinden door mensen die het wanbeheer door de regering inzake de pandemie en de economie sterk veroordelen 

Hij zei dat de demonstranten het verbod op openbare bijeenkomsten zullen blijven trotseren, en voegde eraan toe dat ze zullen doorgaan, zelfs als sommige demonstranten worden gearresteerd.

Vandaag zullen er ook een protesten van verschillende anti-regeringsgroepen bij het Democracy Monument in Bangkok gaan plaatsvinden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: United People voor Thailand (UPT)
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!