De meeste warenhuizen in en rond Bangkok voldoen niet aan de gezondheidscriteria

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft  een willekeurig onderzoek uitgevoerd naar Covid19 voorzorgsmaatregelen in winkelcentra in Bangkok en omgeving en ontdekte dat 12 van de 15 van deze centra’s niet aan de criteria voldeden.

De Directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, waarschuwde alle warenhuizen, winkelcentra en gemeenschapscentra om de veiligheidsmaatregelen strikt na te leven, zoals het om de 1-2 uur schoonmaken van gemeenschappelijke contactpunten in badkamers en liftknoppen en het beperken van de diensttijd in risicovolle bedrijven  tot niet meer dan twee uur voor klanten, vooral in restaurants, schoonheidssalons, spasalons en tattooshops.

Een willekeurige test van 15 winkelcentra in Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan en Pathum Thani tussen 28 september en 18 oktober toonde aan dat slechts drie aan alle normen voldeden, terwijl de andere 12, of 80 procent, niet aan enkele van de criteria voldeden.

Als een warenhuis zich niet aan de volksgezondheidsmaatregelen houdt, staat er een sanctie op grond van de Disease Control Act, zo waarschuwde dr. Suwanchai.

Hij drong er ook bij mensen op aan om zich te melden bij het provinciale volksgezondheidsbureau als ze merkten dat de hygiënemaatregelen niet van kracht waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!