20-jarige vrouw in Thailand verliest been na tweede AstraZeneca-prik in Surat Thani

SURAT THANI:- Het nationaal gezondheidskantoor in Surat Thani stemde er afgelopen zaterdag mee in om 400.000 baht te betalen aan een 20-jarige student wiens linkerbeen moest worden geamputeerd nadat ze haar tweede AstraZeneca-prik had gekregen. Het vaccin had naar verluidt een bloedstolsel onder de knie veroorzaakt.

Khun Panida Chantharangsikul, adjunct-directeur van het kantoor, zei dat de student, afkomstig uit de provincie Phang Nga, wordt behandeld in het Songklanagarind-ziekenhuis in het district Hat Yai in Songkhla.

“Het kantoor heeft besloten om de student 400.000 baht te geven – de maximale vergoeding voor overlijden of blijvende invaliditeit – in een poging haar lijden zo snel mogelijk te verlichten”, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!