Politie Pattaya viel de horecagelegenheid ‘Babylon Pattaya’ binnen en maakt een einde aan het hapje en het drankje

PATTAYA:- Gisteren werd in de vroege morgen  uitgaansgelegenheid overvallen door de politie wegens vermeende illegale verkoop van alcoholische dranken en het overtreden van de Chonburi-wet ter bestrijding van besmettelijke ziekten.

De agenten van het politiebureau van Pattaya City arriveerden om 1:00 uur in ‘Babylon Pattaya’, gelegen aan de Third Road in het centrum van de stad. De inval kwam tot stand nadat de wachtmeester van het politiebureau aan de Pattaya Beach Road telefonische klachten van een bezorgde burger ontving, die melde dat er illegale verkoop van alcoholische dranken het bedrijf was, wat in strijd is met de Chonburi Communicable Disease Control Act.  De bezorgde burger maakte zich naar verluidt zorgen over de verspreiding van Covid19 op deze locatie.  

Één paar uur ervoor, waren er duizenden mensenmassa’s aanwezig waren op het nabijgelegen strand voor het vuurwerkfestival van Pattaya, naar het bleek was deze bezorgde burger daar niet zo bezorgd over.

Bovendien zou de locatie verschillende andere huidige regels hebben geschonden, waaronder regels die uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden verbieden om te openen, huidige openingstijden en regels voor sociale afstand.

Bij aankomst werden de aanwezige gasten gesnapt dat ze alcohol dronken, bij het zien van de Thaise Hermandad probeerde de gasten in paniek aan de lange arm van de politie te ontsnappen. De politie had echter voor de inval het horecabedrijf omsingeld zodat er van een ontsnapping géén sprake kon zijn.  De politie begon een onderzoek en ontdekte naar verluidt dat alcoholische dranken in plastic flessen zaten en dat de bonnetjes waren geschreven als ‘vruchtensap’ in plaats van de alcoholische drank om de agenten voor het aapje te houden, die verklaarden dat deze overduidelijke poging niet werkte  .

Kolonel Methawit Praditphon, hoofdinspecteur van de politie van Pattaya, heeft een vermeende manager , wiens naam niet werd genoemd, aangehouden voor verdere juridische procedures.  De politie heeft niet specifiek aangegeven of er tijdens de inval klanten zijn beboet of gearresteerd.

Een verbod op de verkoop van alcohol in restaurants en sluiting van bars en uitgaansgelegenheden is van kracht in Pattaya sinds 10 april van dit jaar, bijna acht maanden, en de autoriteiten verklaren dat het onwaarschijnlijk is dat de regel wordt opgeheven tot ten minste half januari van volgend jaar.  Het verbod heeft geleid tot wijdverbreide petities en smeekbeden van ondernemers om het verbod op te heffen en tot tientallen discussies en discussies op sociale media, zowel in het Thais als in het Engels.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!