De marine van Thailand waarschuwt de kapiteins voor slecht weer na het zinken van een trawler in Zuid-Thailand

NAKHON SI THAMMARAT:- Het ministerie van marine van het land waarschuwde bootexploitanten om extra voorzichtig te zijn nadat afgelopen weekend een vissersboot in Zuid-Thailand is gezonken. De trawler zonk in de Golf van Thailand, ongeveer 18,2 zeemijl uit de kust van het district Pak Phanang in de provincie Nakhon Si Thammarat. Gelukkig kon de marinepolitie de vijf bemanningsleden van de trawler redden en veilig terugbrengen naar de kust.

Het ministerie waarschuwde bootexploitanten om de laatste weerupdates te volgen, extra voorzichtig te zijn bij stormachtig weer en te overwegen aan wal te blijven tot de omstandigheden verbeteren en gaf het kantoor van Nakhon Si Thammarat opdracht om het wrak zo snel mogelijk te bergen, omdat het een gevaar vormt voor de navigatie van andere boten, zo stond in de Thaise media te lezen.

De Thaise Meteorologische Dienst voorspelde dat de noordoostelijke moesson boven de Golf en Zuid-Thailand na  zaterdag zou afzwakken.  Het voorspelde dat een lagedrukcel boven de lagere Zuid-Chinese Zee het vasteland van Zuidoost-Azië zou naderen. 

Gisteren zonk er een andere boot in de provincie Krabi, ook in Zuid-Thailand.  De langstaartboot, die toebehoorde aan een Thaise reisleider, vervoerde twee buitenlandse toeristen.  Gelukkig konden nabijgelegen boten en ambtenaren van het nationale park hen net op tijd redden.

Twee lokale vissersboten slaagden erin een touw aan de half ondergedompelde langstaartboot vast te maken en hem terug te trekken naar de kust bij Krabi’s Ao Tha Lane Pier.  Met hulp van ambtenaren van het nationale park werden de gids en buitenlandse passagiers weer in veiligheid gebracht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Phuket News

Eén gedachte over “De marine van Thailand waarschuwt de kapiteins voor slecht weer na het zinken van een trawler in Zuid-Thailand”

  1. Pingback: 1leopard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!