De eerste Chinese toeristen werden gisteren in Thailand euforisch verwelkomd

SAMUT PRAKAN:- Gisteren zijn de eerste Chinese toeristen in Thailand aangekomen nadat de Chinese corona-regels werden opgeheven.  Ze werden uiterst vriendelijk en enthousiast ontvangen met bloemen en geschenken.

De 269 passagiers die met een vliegtuig uit de Zuidoost-Chinese stad Xiamen aankwamen, werden begroet met bloemen op Suvarnabhumi Airport in Bangkok.  De autoriteiten deelden ook cadeautassen uit aan de Chinezen met handdesinfecterend middel en ademhalingsapparaatjes.

Op een spandoek stond: “China en Thailand zijn één en dezelfde familie.”  De 36-jarige Chinese universiteitsdocent Jiang Shanna zei na de landing gezien het uitbundige welkom: “Ik ben erg opgewonden en kan het nauwelijks geloven.”

Vóór de pandemie vormden Chinezen een aanzienlijk deel van de buitenlandse toeristen in Thailand.  De Thaise autoriteiten hopen dan ook dat de versoepeling van de reisbeperkingen in China het binnenlandse toerisme een stevige impuls zal geven.

Het hoofd van de Thaise toerismeautoriteit, Khun Yuthasak Supasorn, zei dat de hoop gevestigd was op “minstens vijf miljoen” Chinese toeristen in 2023. Hij wees er echter ook op dat er aanvankelijk slechts 15 vluchten per week vanuit China zouden zijn – vóór de pandemie die het had. ongeveer 400 meer geweest.

In tegenstelling tot veel andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, de VS of Japan, verlangde Thailand niet dat reizigers uit China een negatieve coronatest moesten overleggen.  In China is het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken explosief gestegen.  Half december liet de regering in Peking haar strikte zero-Covid-beleid varen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Nau.ch 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!