De marine van Thailand heeft 80 boten klaarliggen voor op hulpverlening bij overstromingen in Bangkok

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine, het RTN, bereidt een vloot van 80 boten voor om water uit de Chao Phraya-rivier naar de zee te helpen duwen, met als doel om de overstromingen in de grotere gebieden van Bangkok te verlichten, zo liet admiraal Pokkrong Monthatpalin vandaag weten. 

Verschillende gebieden in de hoofdstad hebben sinds donderdagavond te maken met overstromingen door hevige regenbuien. 

De belangrijkste routes die onder water staan ​​zijn de wegen Rangsit-Pathum Thani, Chaeng Watthana, Pracha Uthit, Bangna-Trat (Debaratana), Ramkhamhaeng en Lat Krabang. Pokkrong zei dat alle RTN-eenheden voor rampenbestrijding de opdracht hebben gekregen om personeel en materieel in te zetten om de slachtoffers van overstromingen in Bangkok en de omliggende provincies te helpen. Ze zullen boten gebruiken om voedsel en voorraden te leveren aan gemeenschappen die zijn afgesloten door overstromingswater.

“De marine zal ook met de lokale autoriteiten gaan samenwerken om waarschuwingen te geven aan het Thaise Meteorologische Departement (Thai Met) en de mate van schade aan eigendommen te onderzoeken, zodat tijdig hulp kan worden geboden”, zei Pokkrong. 

Slachtoffers kunnen de hulplijn voor hulpverlening bij overstromingen van de marine bellen op 1696, voegde hij eraan toe. 

Vandaag voorspelde het Thais meteorologisch instituut stortregens in het hele land met zware tot zeer zware regen in het noorden, noordoosten, oosten en midden, inclusief Groot-Bangkok. Het waarschuwde voor plotselinge overstromingen en afvloeiingen, vooral in heuvels, laaggelegen gebieden en in de buurt van waterwegen.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) biedt gratis pendeldiensten in de acht districten Chatuchak, Watthana, Lak Si, Sai Mai, Don Muang, Lat Phrao, Bang Khen en Lat Krabang om mensen te helpen die door overstromingen zijn gestrand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!