De geesten van de doden ontwaken in Loei, het “Phi Ta Khon” festival van de hoogtepunten in Thailand volgende maand 

LOEI:- Het geloof in geesten is diep geworteld in Thailand. Een van de beroemdste spookfestivals in het koninkrijk is Phi Ta Khon. Het kleurrijke en uitbundige festival in het Dan Sai-district in de noordoostelijke provincie Loei is een heel bijzondere ervaring voor buitenlandse bezoekers. Dit jaar vindt het festival plaats van 1 t/m 3 juli.

Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli 2022 is de geest weer los op het traditionele Phi Ta Khon Festival in het district Dan Sai, in het noordoosten van de provincie Loei!

Het festivalhoogtepunt vindt plaats op de tweede dag van het evenement op zaterdag 2 juli 2022. Maar ook dit jaar zullen honderden jonge mannen met griezelig mooie maskers, kenmerkende lange neuzen en kleurrijke kostuums, vermomd als geesten, door de straten paraderen terwijl ze dansen en grappen maken met toeschouwers langs de weg. 

Het middelpunt van de parade is een zeer gerespecteerde Boeddha-figuur, die voor de gelegenheid door de stad wordt gedragen. Het spektakel gaat gepaard met veel herrie: de geesten van de doden worden elk jaar weer tot leven gewekt met koeienbellen en tromgeroffel. 

Legende van de witte olifant
Het geestenfestival vindt zijn oorsprong in een boeddhistische legende. Het vertelt over prins Vessandorn, die wordt beschouwd als de voorlaatste incarnatie van Boeddha. 

Toen hij Loei op een dag vol goede moed achterliet op de rug van een witte olifant, vreesden zijn onderdanen dat hun geluk hen ook met de witte olifant in de steek zou laten. Dus smeekten ze de koning om zijn zoon over te halen om terug te keren. 

En ja hoor, de prins kwam terug. De terugkeer werd uitbundig gevierd. Zo luid dat zelfs de geesten van de doden wakker werden en op hun beurt de prins vrolijk begroetten, daarom heeft het geluid vandaag nog steeds een speciale plaats op het Phi Ta Khon-festival.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Amazing Thailand 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!