De luchtvervuiling eist zijn tol van motortaxi motortaxi chauffeurs in Bangkok

BANGKOK:- Volgens een onderzoek van de Thaise Stichting Gezondheidsbevordering (ThaiHealth) hebben de meeste motortaxi chauffeurs in Bangkok gezondheidsproblemen als gevolg van luchtvervuiling.

Het werk van motortaxi chauffeurs is eveneens riskant omdat er weinig socialezekerheidsuitkeringen of inkomensstabiliteit zijn, zo verklaarde de directeur van ThaiHealth, dr. Pongthep Wongwatcharapaiboon.

Hun blootstelling aan vervuiling en verkeersopstoppingen leidt ook tot gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, kanker, diabetes, chronische longziekten en oog- en ademhalingsproblemen.

Gebaseerd op cijfers van het Metropolitaan bestuur van Bangkok, afgekort het BMA, van vorig jaar, telt Bangkok 89.608 geregistreerde motortaxirijders. ThaiHealth denkt dat het werkelijke aantal wellicht hoger ligt, namelijk ongeveer 100.000 motortaxirijders.

Onlangs heeft ThaiHealth heeft 538 motortaxi chauffeurs  ondervraagd. Ze ontdekten dat 56,9% sigaretten rookt en 57,1% alcohol consumeert.

Deze cijfers zijn gemiddeld hoger dan die uit de gegevens over het gezondheidsgedrag van de bevolking uit 2021 van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, waaruit bleek dat van mensen van 15 jaar en ouder 17,4% rookt en 28% alcohol consumeert.

ThaiHealth heeft projecten geïntroduceerd om het welzijn en de veiligheid van motortaxi chauffeurs  te verbeteren in samenwerking met de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel, het Bureau voor Narcoticacontrole (ONCB), BMA en de Raks Thai stichting.

Het plan is getest in 13 districten Chatuchak, Laksi, Bang Kapi, Bang Khen, Bangkok Noi, Chom Thong, Thung Kru, Thon Buri, Wang Thonglang, Lat Phrao, Min Buri, Bang Bon en Khan Na Yao om wellnesstrainingen te lanceren en workshops om motortaxi chauffeurs  voor te lichten over gezondheid, veiligheidsnormen en illegaal drugsmisbruik.

In totaal zullen 2.426 deelnemers aan de projecten deelnemen, zei hij.

De ONCB wil het bewustzijn onder motortaxi chauffeurs  vergroten over de voor- en nadelen van kratombladeren en hoe je cannabis volgens de wet correct kunt gebruiken.

Er zal ook een urinetest voor illegale drugs onder motortaxichauffeurs worden gelanceerd om het vertrouwen onder passagiers over hun veiligheid te vergroten, zei hij.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!