De luchtvaartindustrie van Thailand krijgt te maken met meer ontslagenen

~HET HOOFD NIET MEER BOVEN WATER KUNNEN HOUDEN~
(Het financieel niet meer kunnen behappen)

BANGKOK:- De Thaise luchtvaartmaatschappijen zullen dit jaar meer werknemers gaan ontslaan omdat de bedrijven geen liquiditeit hebben en waarbij een langzaam herstel op de internationale toerismemarkten wordt pas in het laatste kwartaal verwacht.  

Volgens de president van de Airlines Association of Thailand (AAT), Puttipong Prasarttong-Osoth, hebben luchtvaartmaatschappijen grote moeite om te overleven.  

De pandemie heeft alle luchtvaartmaatschappijen gedwongen om flink in hun personeelsbestand te snijden, terwijl de Nok Scoot over de kop is gegaan.

Het aantal medewerkers van zeven luchtvaartmaatschappijen die tot de AAT behoren, is nu nog maar 16.000, een heel eind van 25.000 naar 30.000 voor het uitbreken van de coronapandemie.  

Khun Puttipong, die ook de president is van Bangkok Airways, zei dat zijn bedrijf 20 procent van de 3.000 werknemers ontslagen had en dat slechts 30 procent van de 38 vliegtuigen binnen een jaar zou opstijgen.  

De meest beroerde maand was in januari, toen de luchtvaartmaatschappij slechts 300 passagiers per dag vervoerde, een scherpe daling ten opzichte van de piek van 5.000 per dag vóór de pandemie.  Het zou de luchtvaart vier jaar kosten om in 2019 weer de 40 miljoen internationale aankomsten te bereiken.  

Daarom is een  kostenbesparende strategie van uiterst belang bij de langetermijnplannen van alle luchtvaartmaatschappijen.  Om het vertrouwen van toeristen te herwinnen, wil de AAT het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) vragen om prioriteit te geven aan het vaccinatieprogramma voor het personeel van de luchtvaart, om samen te werken met het ministerie van Toerisme en Sport om vaccinatierecords af te geven en dring er bij het departement van Transport  op aan om zich voor te bereiden op internationale vluchtvoorschriften.  

Het voorstel om de quarantaineperiode te verkorten van 14 dagen is een goed teken voor de reisbranche, aangezien de verplichte quarantaine het afgelopen jaar de grootste negatieve factor was voor de internationale markt. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangraitimes 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangraitimes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!