Aanklacht ingediend tegen tijgerboerderij na gruwelijke vondst

~DE NATUUR GAAT BOVEN DE LEER~
(Aangeboren neigingen zijn sterk en verwerpelijk)

MUKDAHAN:- De eigenaar van een tijgerboerderij in de provincie Mukdahan is beschuldigd van het illegaal bezitten van drie tijgers die afgelopen november bij een inval door de autoriteiten in beslag zijn genomen.

De inval van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) bracht griezelig bewijs aan het licht van de handel in wilde dieren, waaronder een afgehakte tijgerkop en andere delen van de tijgers.Khun Somdit Thamwet, de eigenaar van Mukda Tiger Zoo and Farm, is beschuldigd van het bezitten van  beschermde dieren in het wild zonder toestemming en het doen van valse beweringen aan functionarissen, aldus het DNP.

Khun Rungnapa Phatthanawiboon, de plv. directeur-generaal van DNP, zei dat DNA-tests op drie in beslag genomen tijgers van de boerderij toonden dat ze geen familie waren van andere tijgers in de dierentuin en dat de dierentuineigenaar een gevangenisstraf, een boete of beide riskeert als hij schuldig wordt bevonden. De Wildlife Friends Foundation Thailand zei dat de dierentuin, dicht bij de grens met Laos, werd gebruikt als een opvangcentrum voor wilde dieren die naar buurlanden werden gesmokkeld.

Ondertussen gaat het onderzoek naar mogelijke handel in wilde dieren in de dierentuin verder. “De afdeling onderzoekt momenteel de zaak van Vietnamese zakenlieden die bemoeienissen hadden met de dierentuin”, aldus Khun Rungnapa.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: komchadluek.net 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!