Premier Prayut spreekt geruststellende woorden uit en dringt er bij mensen op aan niet in paniek te raken over de eerste Omicron-zaak in Thailand

BANGKOK:- De premier van Thailand, drong er cistern bij de bevolking op aan om niet in paniek te raken over de ontdekking van de eerste Omicron-zaak in Thailand, en zei dat hij er zeker van was dat de gezondheidsautoriteiten de verspreiding ervan zullen beteugelen.

Het eerste Omicron geval in Thailand werd vrijdag ontdekt bij een Amerikaans staatsburger die op 30 november uit Spanje was aangekomen.

De woordvoerder van de regering, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat premier Prayut Chan-o-cha mensen heeft geadviseerd op de hoogte te zijn, maar niet in paniek te raken.  Hij voegde eraan toe dat de premier er zeker van is dat de verspreiding van deze zeer overdraagbare variant kan worden gecontroleerd dankzij de strikte preventiemaatregelen van de gezondheidsautoriteiten.

Hij zei dat Prayut er ook bij mensen op aandringt om hun volledige vaccinatie te krijgen, en voor de volledig gevaccineerde om hun booster-injectie te krijgen.

Ondertussen heeft het Department of Disease Control de tijdlijn vrijgegeven van de eerste Omicron-zaak in het land – een 35-jarige Amerikaanse zakenman die een jaar in Spanje woonde.

De patiënte heeft geen symptomen en was niet in nauw contact met veel mensen.  Zijn tijdlijn is als volgt:

  • 28 juni: De patiënt krijgt één dosis van het Johnson & Johnson Covid-19-vaccin in de VS.
  • 28 november: Patiënt ondergaat RT-PCR-test in Spanje en krijgt een negatief resultaat.  De patiënt gaat later uit eten met een vriend, die op het moment van schrijven nog niet positief had getest.
  • 29 november: Patiënt vliegt van Spanje naar Dubai voor een tussenstop van negen uur.  Beweert altijd een gezichtsmasker te hebben gedragen.
  • 30 november: Aankomst in Bangkok rond middernacht, ondergaat een drive-through test in een ziekenhuis en gaat naar het hotel.
  • 1 december: Patiënt test positief en wordt zonder symptomen opgenomen in het ziekenhuis.
  • 3 december: Het monster wordt verzonden naar de afdeling Medische Wetenschappen en bevestigd als Omicron-variant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!