De luchthavens in Thailand schakelen over op zonnepanelen om stijgende stroomkosten aan te pakken

THAILAND:- Airports of Thailand, afgekort het AoT, is van plan om binnen de komende vier jaar over te schakelen op 100% gebruik van zonnepanelen op alle luchthavens om de stijgende elektriciteitskosten aan te pakken, zo liet de president directeur van het AoT, Khun Kirati Kitmanawat aan de pers weten.

Hij zei dat de installatie van zonnepanelen al was begonnen aan de zijkanten van de landingsbaan en wateropslaggebieden rond Suvarnabhumi Airport, maar dat ze nog niet operationeel waren.

Vliegveld Suvarnabhumi heeft voldoende ruimte om zonnepanelen te plaatsen om elektriciteit op te wekken voor alle passagiersgebouwen. De andere vijf luchthavens van AoT zullen binnen de komende 10 jaar ook overgaan op 4% gebruik van zonnepanelen, zei hij.

“Er zijn al zonnepanelen van 5 megawatt geïnstalleerd op het dak van Suvarnabhumi Airport. Het installeren van zonnepanelen is een goede zaak omdat het airconditioning helpt besparen. Ook veel buitenlandse luchthavens zijn hiermee begonnen omdat het een wereldwijde trend is. In het verleden betaalden we 100 miljoen baht aan elektriciteitskosten, maar met de zonnepanelen verwachten we nu slechts 70-80% van dat bedrag te betalen”, aldus khun  Kriti.

Bovendien zal het AoT alle voertuigen op de luchthavens vervangen door elektrische voertuigen, omdat meer dan 80% van de passagiers die de bussen van de luchthavens gebruiken, klaagden over de uitlaatgassen, aldus de president directeur van het AoT.

Het AOT heeft zes internationale luchthavens onder exploiteert namelijk: Suvarnabhumi Airport, Don Mueang International Airport, Chiang Mai International Airport, Hat Yai International Airport, Phuket International Airport en Mae Fah Luang Chiang Rai internationale luchthaven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AoT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: AoT 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!