De kustplaats Pattaya in Oost-Thailand verwacht dit jaar nog 

600.000 Indiase toeristen te mogen verwelkomen

PATTAYA:- Volgens de Thaise toeristen autoriteit Pattaya zullen er naar verwachting nog minstens 600.000 Indiase toeristen Pattaya bezoeken, waardoor het aantal bezoekers weer op het niveau van vóór de pandemie zal komen.

Khun Anoma Vongyai, directeur van het kantoor van TAT in Pattaya, onthulde dat meer dan 900.000 Indiase toeristen naar Thailand reisden in het jaar voorafgaand aan de pandemie, waarvan ongeveer 600.000 Pattaya bezochten. In 2019 vormden Indiase bezoekers de op twee na grootste groep buitenlandse toeristen, na Chinese en Russische reizigers.

De toestroom van Indiase toeristen is aanzienlijk toegenomen sinds Thailand vorig jaar de grenzen weer openstelde voor bezoekers. Pattaya is een belangrijke bestemming geweest voor veel Indiase toeristen, zo verklaarde khun Anoma. 

Er zijn in Pattaya twee hoofdcategorieën Indiase reizigers geïdentificeerd: degenen die seminars bijwonen en gratis onafhankelijke reizigers (FIT’s). Onafhankelijke reizigers arriveren het hele jaar door, terwijl seminargroepen doorgaans tussen mei en augustus op bezoek komen. Naar verwachting zal het aantal Indiase toeristen tegen het einde van het jaar afnemen.

Groepsreizigers voor seminars verblijven in verschillende regio’s van Pattaya, waaronder Pattaya Nua (Noord), Pattaya Klang (Centraal), Pattaya Tai (Zuid) en Phra Tamnak Hill. 

FIT-reizigers kiezen er voornamelijk voor om in Pattaya Klang en Pattaya Tai te verblijven, waar de accommodatiekosten redelijker zijn, aldus de kantoordirecteur van de TAT in Pattaya.

Pattaya verwacht dat de  seminarbezoekers 2.000-3.000 baht per persoon per dag zullen uitgeven, en data FIT-reizigers 1.000-2.000 baht per persoon per dag zullen uitgeven. 

Indiase toeristen ondersteunen niet alleen de lokale economie door uitgaven voor accommodatie en maaltijden, maar ook door bezoeken aan verschillende attracties zoals de Nong Nooch Tropical Garden, Alcazar Cabaret en Koh Larn Island. Bovendien is het bekend dat Indiase toeristen die seminars bijwonen tijdens hun verblijf regelmatig uitgaansgelegenheden bezoeken, voegde khun Anoma eraan toe.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!