De lokale bevolking in midden Thailand wordt gek van de slechte wegen en planten bananenbomen in de weg als protest 

ANG THONG:- Bewoners van Ang Thong, gelegen in centraal Thailand, zijn zo boos op ambtenaren van het Ministerie van Landelijke Wegen over de verraderlijke staat van hun wegen dat ze uit protest bananenbomen hebben geplant in de scheuren van het asfalt.

Inwoners van Ang Thong hebben de afgelopen 5 jaar talloze keren de gevaarlijke toestand van hun snelwegen, wegen en doorgangen bij de functionarissen van het ministerie gemeld, maar beweren dat er “niets is gedaan”.  En het gebrek aan interesse in het onderhoud van de weg heeft de bewoners zo woedend gemaakt dat ze bananenbomen hebben geplant in het midden van de beschadigde wegen om automobilisten te waarschuwen voor het naderende gevaar dat ze vormen.

Een doorgaande weg in het bijzonder, in de Baan Phai Dam – Baan Tha Au Road in het Wiset Chai Chan-district van Ang Thong, heeft een lange spleet van meerdere meters, de bewoners hebben er meer dan 10 bananenbomen ingeplant.

De bomen helpen automobilisten weg te wijzen van gevaar, omdat er in het verleden veel ongelukken zijn gebeurd op dat stuk weg. Een lokale inwoner erkende dat zware regenval de meeste schade veroorzaakt, maar zegt dat het Ministerie van Landelijke Wegen het onderhoud moet blijven uitvoeren.

De Baan Phai Dam – Baan Tha Au Road werd voor het laatst gerepareerd in 2016 voor een bedrag van ongeveer 7 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Channel 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!