De lokale bevolking in Korat is doodsbang voor 2 drankverkoopsters die stoïcijns door de stad blijven rijden om hun handel te slijten

NAKHON RATCHASIMA:- Twee vrouwen met een hoog risico op virusoverdracht in Korat gaan niet in quarantaine blijven nu.  drankjes verkopen terwijl ze door de hele stad toeren.  De lokale bevolking vreest dat het virus zich nog meer verspreidt.  

Khun Kraisi Lotraprasert, de loco-burgemeester, gezondheidsfunctionarissen, de politie van Nakhon Ratchasima en andere gerelateerde functionarissen gingen nadat ze klachten hadden ontvangen de stad in op zoek naar de vrouwen 

Verschillende gezondheidsvrijwilligers en buren hadden gevraagd om zichzelf in quarantaine, maar de beide vrouwen willen naar niemand luisteren en gaan gewoon door met leven. De lokale bevolking is nu doodsbenauwd omdat ze in een druk gebied met veel inwoners wonen.  

De locoburgemeester en het gevolg vonden de 2 vrouwen van 58 en 59 jaar die drankjes verkochten in hun winkel.  Beiden verklaarden dat ze normaal gesproken bij hun familie wonen, maar nu in de winkel wonen.  Zij zijn direct met elkaar in contact gekomen in een bijeenkomst waar 4 personen positief op het Covid19 virus getest waren. Het is nu 2 dagen geleden dat ze in de winkel verblijven.  Ze testten negatief op Covid-19 en besluitn door te gaan met het verkopen van drankjes omdat er toch rijst in de kom moet komen.

De stads ambtenarij legden de vrouwen uit waarom ze in quarantaine moesten.  Omdat ze negatief testten op Covid-19 betekent dit niet dat ze niet in quarantaine hoeven.  Beiden moeten 14 dagen in quarantaine en voor de veiligheid opnieuw de Covid19 test ondergaan. 

Als ze de veiligheidsmaatregelen niet volgen, overtreden ze de Overdraagbare Ziektewet B.E.  2558. Als ze de wet overtreden, kunnen ze een boete krijgen van maximaal 20.000 Baht. Na het horen van deze informatie, verklaarden beide vrouwen dat ze nu in quarantaine zullen gaan en de regels zullen volgen.  Ambtenaren plakten vervolgens tape rond hun huis en gaven het bevel om het gebied gedurende 14 dagen nooit te verlaten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!