Hoopgevend nieuws – de definitieve oplossing, redding door de Amerikanen?

THAILAND:- Misschien bent u al op de hoogte: er is een nieuwe registratiemogelijkheid voor een covid vaccin, nu van Pfizer, een gift van de US.

Luc Sterck zond me een mail en schreef:

Misschien is het je niet ontgaan dat het Thaise ministerie van volksgezondheid een nieuwe registratie platform heeft opgestart m.b.t. de pre-registratie van buitenlanders voor een COVID-19 vaccinatie.

Via de facebook groep “Thailand Expat Belgium” van je buurman heb ik volgende informatie kunnen verzamelen. Deze vaccinatie gebeurt op basis van de 150.000 door USA gedoneerde Pfizer vaccins. Elke dosis is goed voor x6 vaccinaties, of m.a.w. voldoende voor de circa 350.000 expat gemeenschap in Thailand….

PROCEDURE
Via de nieuwe website https://expatvac.consular.go.th hebben de meeste geïnteresseerden zich vandaag reeds zorgeloos kunnen registreren. Na het invullen van je e-mail adres bekom je een mail toegestuurd met daarin een gepersonaliseerde link tot het eigenlijke registratie platform.

Noot: zelfs indien je bij het versturen volgende foutmelding bekomt krijg je – soms uren later – alsnog een bevestigings-mail met de noodzakelijke info en link.

Voordat je de eigenlijke registratie aanvat is het raadzaam om alvast een scan van je paspoort (foto pagina) en het actuele visa te maken. Personen met een medisch risico moeten eveneens een gescand attest ter beschikking stellen.

Noot:  Wel opletten dat de gezamenlijke file grote van deze bijlagen niet groter is dan 10Mb!

Volgende gegevens zijn vereist:

– naam, familie naam, 

– paspoort nummer, nationaliteit 

– woonplaats, adres, oord, district, provincie 

– upload van paspoort, visa document en eventuele medische attest.

Na het verzenden van het document is het mogelijk dat je opnieuw een foutmelding bekomt. Geen nood echter, via de link in de e-mail kan je steeds controleren of het registreren succesvol verlopen is.

Zoals aangegeven in bovenstaande bevestiging van de registratie, zullen we dan te gepaste tijde een bevestigingsmail toegestuurd krijgen met opgave van plaats (hospitaal), datum en tijd.

Deze laatste e-mail moet dan binnen 24 uur bevestigd worden door de ontvanger, zo niet wordt de vaccinatie automatisch geannuleerd!

Ik hoop dat deze informatie van nut kan zijn voor de leden.

Met vriendelijke groeten,

L. Sterck

Dit zou voor ons de definitieve oplossing kunnen zijn: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2157739/new-expat-jab-registration-website-opens-sunday

Ik hoop dat er nu voor alle expats voldoende vaccin is en dat ze snel geplaatst kunnen worden.

Vriendelijke groeten

Donaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!