De leerling monniken in Thailand krijgen een dieetaanpassing om zwaarlijvigheid te bestrijden

THAILAND:- Nadat een recente studie heeft geconcludeerd dat meer dan kwart van de leerling monniken op de Phra Pariyatti Dhamma General Education-scholen in het hele land te zwaar zijn, is er een nieuw voedsel- en gezondheidsprogramma in het leven geroepen.  

Het nationaal gezondheidskantoor heeft het project gelanceerd samen met de stichting Thaise gezondheidsbevordering, de faculteit geallieerde gezondheidswetenschappen van de Chulalongkorn universiteit en 6 andere organisaties.

Het doel is om obesitas in de groep van 33.000 studenten terug te dringen.  Prateep Thanakijcharoen, secretaris-generaal van de NHCO, zegt dat het maken van gezondere keuzes een must is.

“We willen dat ze voedselvoeding begrijpen en een gezonde routine behouden in plaats van alleen voedsel te kiezen waar ze de voorkeur aan geven, zoals snoep, snacks of gefrituurd voedsel.”

Statistisch gezien zijn de nieuwelingen gemiddeld ongeveer 4% langer dan de jongens in de algemene bevolking.  Omdat monniken na de middag niet meer mogen eten, zegt de Thai Health Promotion Foundation dat ze een trend hebben opgemerkt van de nieuwelingen die veel calorieën en suikerrijke voedingsmiddelen inslaan.  Zaken als zoete melk, zoete groene thee en frisdranken zijn hun favoriete items bij het hydrateren in de middag.

Het nieuws over monniken met overgewicht is de afgelopen jaren toegenomen, aangezien CNN in 2019 een verhaal publiceerde over de toename van zwaarlijvigheid onder Thaise monniken.  Thailand’s National Health Commission Office zei in 2019 dat bijna de helft van het aantal monniken in Thailand in die tijd als overgewicht of obesitas werd beschouwd.  Het ging verder door te zeggen dat de monniken diabetes, oogproblemen, hoge bloeddruk en artrose in hun knieën hadden, maar slecht waren opgeleid over gezonde eetgewoonten.

Nu heeft de commissie mobiele gezondheidseenheden bevolen om de gezondheid van monniken in de tempels te controleren door regelmatig rondes te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!