Protest tegen ‘demonstratie van mensen met een Aziatische achtergrond’ in Amsterdam

~GEEN ERGER VENIJN DAN KWADE TONGEN~
(Er is niets zo erg als dat men kwaad van je spreekt)

AMSTERDAM:- Op het Museumplein in Amsterdam is in het afgelopen weekend gedemonstreerd tegen ’discriminatie van mensen met een Aziatische achtergrond’. Volgens de organisatie waren er tegen de vijfhonderd mensen op de manifestatie #StopAsianHate afgekomen.

Twee weken geleden organiseerde een aantal belangenorganisaties van mensen met wortels in Azië een eerste demonstratie op het Museumplein. Aanleiding was toen een schietpartij in de Amerikaanse stad Atlanta in maart, waarbij acht mensen omkwamen. De meeste slachtoffers waren Aziatische vrouwen. Het verbaasde de organisatoren van de demonstratie dat er in Nederland zo weinig aandacht was voor deze slachtoffers en voor anti-Aziatisch racisme.

„Incidenten zijn hier ook dagelijkse kost”, zegt Hui-Hui Pan, een van de organisatoren van #StopAsianhate. Dan heeft ze het niet alleen over fysiek geweld, maar ook over discriminatie op de arbeidsmarkt, de woningmarkt en etnisch profileren. Tot nu spraken Nederlanders met een Aziatische achtergrond zich daar niet zo over uit, zegt ze, maar de mensen achter deze manifestatie zijn van plan vaker van zich te laten horen.

Sinds het uitbreken van de coronapandemie, die begon in China, is het anti-Aziatisch racisme sterk gestegen, stelt Hui-Hui Pan. „Vergeleken met andere groepen is het aantal incidenten hoog.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in dagblad ‘De Telegraaf’ gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!