De langboot-race in Hua Hin trok veel publiek

HUA HIN:- Het Khao Tao Reservoir in Hua Hin stond dit weekend centraal toen de “Chao Mae Pradu Thong Boat” als overwinnaar uit de bus kwam in het “16e jaarlijkse Longboat Racing Championship.”

Het evenement, gehouden op 18 en 19 november, trok veel publiek en toonde de levendige traditie van deze races aan.

De loco-burgemeester van Hua Hin, khun Atichai Chaisri, woonde de gebeurtenis bij samen met Khu  Amorn Patthong, lid van de gemeenteraad, en khun Jeerawat Phrahomnee, de gemeentesecretaris.

De gemeente Hua Hin organiseerde, in samenwerking met Thai PBS en de Thai Health Promotion Foundation, het evenement, met wedstrijden in vier categorieën:
* Categorie sloep met 55 roeiriemen (Thais-Laotiaanse vriendschapsboot): gedomineerd door de Chao Mae Pradu Thongboot van het Aircraft and Coastal Defense Command, Sattahip District, provincie Chonburi, die door koning Vajiralongkorn werd geëerd met een koninklijke trofee.
* Categorie sloep met 40 roeiriemen (metalen sloep): gewonnen door de Chao Pu Lek Lai-boot, die een koninklijke trofee ontving van koningin Sirikit.

* Categorie sloepen met 32 ​​roeiriemen (Khon Flag-Capturing Longboat): De Si Hanuman Boat behaalde de overwinning in deze categorie.
* Categorie sloep met 30 roeiriemen (Longboat met Naga-kop): De Thep Chulamanee-boot zegevierde en ontving ook koninklijke onderscheidingen van prinses Maha Chakri Sirindhorn.

De sloepraces, een integraal onderdeel van het Thaise culturele erfgoed, trokken enthousiastelingen en toeschouwers uit de hele regio, wat de blijvende aantrekkingskracht en betekenis van de sport weerspiegelde.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!