Een kleurrijk man is in Pattaya van ons heen gegaan, rust in vrede.. Dr. William van Ewijk

PATTAYA:- Vandaag hoorde ik tot mijn grote schrik dat Dr. William van Ewijk is overleden op 28 augustus 2021.

Dr. Williams was een bijzondere man, ik kwam vele jaren geleden met hem in aanraking, hij vroeg of ik hem kon helpen met zijn printer. Hij had via via te horen gekregen dat ik wel een handige snuiter was. 

In de jaren die er op volgden heb ik zijn website onderhouden en was ik regelmatig bij hem om hem te helpen met zijn computerproblemen. En tijdens deze bezoekjes hadden we altijd veel lol. Want Dr. William  was een man van gezelligheid, positiviteit, optimisme en met vele mooie verhalen. 

Eerverleden week vroeg hij nog aan me of ik even naar zijn video wilde kijken want hij kreeg deze niet meer aan de praat.

Nu denk ik, zag hij zijn dood aankomen? Wilde hij nog even terugkijken op zijn leven? De dag dat ik beschikbaar was om te komen meldde hij me dat hij niet thuis was. Later heb ik hem er niet meer over gehoord.  Hij vertelde me toen al dat hij behoorlijk ziek was. 

Voor het onderhoud aan zijn website communiceerde we altijd via email. en een email naar Dr. William deed ik altijd in grote letters. Dr. William was nogal kippig zoals hij dat zelf zei. Zijn zicht werd ook steeds slechter.  Het was niet zijn enige makke, al vele jaren had hij prostaatkanker waar hij zichzelf voor behandelde. Maar laatste twee jaar ging dat ook steeds slechter. Hij zei me dat als hij naar het ziekenhuis zou gaan en zich liet behandelen hij er ongetwijfeld impotent uit zou komen en dat zag hij absoluut niet zitten. Hij hield van de vrouwen en de liefde bedrijven kon niet gemist worden.

Recente foto van Dr. William van Ewijk met Coen De laat

Voordat Dr. William naar Thailand ging woonde hij in Frankrijk waar hij een prachtig huis had en naar hartenlust Polo speelde. In onderstaande links kan je hier meer over vinden.

Wat vele misschien niet weten is dat Dr. Williams eigenlijk een van de eerste was die er achter kwam dat de placenta na de geboorte niet weggegooid moest worden. Daar zitten namelijk cellen in die in een latere levensfase bij ziektes het leven kunnen redden. Nu zijn er vele instanties waar je de nageboorte kan invriezen om daar eventueel ooit gebruik van te maken mocht dat onverhoopt nodig zijn.

In 1999 was dr. William in het programma De Stoel en ik raad jullie aan om deze aflevering eens te bekijken om te zien wat een bijzonder man hij was.

Om nog meer over de vriendelijke, lieve maar ook geniale dr. Williams te zien verwijs ik jullie naar zijn website waar ik net zijn overlijden op bekend heb gemaakt.

Dr.William’s YouTube movies

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Alan Sodenkamp

Eén gedachte over “Een kleurrijk man is in Pattaya van ons heen gegaan, rust in vrede.. Dr. William van Ewijk”

  1. dr William had ’n ranch in Argentinie waar hij paarden had en hij polo speelde! daarna zuid Frankrijk Vence bij St.Tropez en toen Azie!
    inderdaad ’n kleurrijk maar ook erudiete man met vele vaardigheden!
    hij had o.m. het patent op de invriezing van placenta, maar ook van wat andere mediese zaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!