De kustplaats Pattaya overweegt om de speedboten terug op strand te laten aanmeren

PATTAYA:- Nadat het stadsbestuur van deze kustplaats speedboten verbood om aan te meren op het strand van Pattaya, heroverwegen ze dit nu.  Burgemeester Poramet Ngampichet zat een vergadering voor om een ​​voorstel te bespreken om een ​​steiger op het strand te realiseren waar toeristen speedboten op Koh Larn kunnen in- en uitstappen.  

De junta van de Nationale Raad voor Vrede en Orde beval in 2018 dat alle speedboten naar de Bali Hai-pier moeten worden verplaatst, omdat het voor passagiers niet veilig zou zijn om op het strand aan boord te gaan.  De autoriteiten van Pattaya negeerden het bevel en het bevel vijf jaar lang op de plank liggen.

In december dreigde het Ministerie van Marine met hoge boetes voor bootexploitanten die het strand bleven gebruiken, maar wederom gebeurde er niets.  

Burgemeester Poramet Ngampichet zei op 15 februari j.l. dat het nu had besloten het verbod te handhaven en op 1 maart te beginnen met het opleggen van boetes.  Nu is hij klaar om (in Thaise termen) één U-turn te maken.  

Speedboten mogen aanleggen bij de oude steiger naast het kantoor van het Ministerie van Marine, maar de ruimte is te klein om aan de vraag te voldoen, zei Poramet.  Daarom overweegt de stad de aanleg van een speciaal dok.

De uiteindelijke beslissing ligt echter bij het Departement van de Marine.  Bovendien, zei de burgemeester, is aan het stadhuis gevraagd om van alle tourbussen te eisen dat ze parkeren op Bali Hai en niet langs Beach Road of in de zijstraten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!