De kustplaats Pattaya organiseert vanaf vandaag windsurf- en paddleboard wedstrijden

PATTAYA:- Vanaf vandaag vinden er tot 26 maart spannende wedstrijden voor windsurfen en paddleboarden, in Nederland en België algemeen bekend als “suppen”, in Pattaya plaats, met als doel het toerisme te promoten en de economie te stimuleren.  De wedstrijd vindt plaats in Jomtien nabij het Beach Sports Service Center.

Het evenement is verdeeld in twee categorieën, met windsurfen van 16 tot 19 maart en het “Suppen”  van 25 tot 26 maart, verspreid over in totaal zes dagen.  Naar verwachting zullen meer dan 300 atleten uit het hele land aan het evenement deelnemen.

Ter voorbereiding op de wedstrijd werd er afgelopen. dinsdag een raadsvergadering gehouden onder voorzitterschap van de loco-burgemeester van Pattaya, Khun Krishna Boonsawat.  Verschillende organisatoren van evenementen, politie en vertegenwoordigers van stadsdiensten woonden de bijeenkomst bij.  Ze bespraken veiligheidsmaatregelen voor de atleten en gemak voor de betrokkenen, zo wist “Snelle Jelle” onze razende reporter te vertellen.

Loco-burgemeester Krishna benadrukte dat de wedstrijd niet alleen bedoeld is om een ​​gezonde levensstijl te promoten en  deelnemers de kans te geven toekomstige nationale atleten te worden, maar ook om Pattaya als sportstad te promoten en het toerisme te stimuleren.

Verschillende kustplaatsen in Thailand zijn de afgelopen jaren knooppunten geworden voor watersporten.

Vorige maand hield de kustplaats Hua Hin zijn jaarlijkse surffestival op het strand van Khao Takiab.  Het festival vierde de surfcultuur en zorgde voor plezier en amusement met een scala aan wedstrijden, eten, livemuziek en activiteiten.

In september vorig jaar hield Phuket de wedstrijd ‘Kalim Reef Surfers Surfing 2022’ op Kalim Beach in Patong.  De wedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Patong en de Phuket Surfing Association.  De maand ervoor werd er nog een surffestival gehouden op Phuket’s Kata Beach, genaamd het Phuket Beach Festival.

De Facebook-pagina van het evenement is HIER te vinden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!