De kustplaats Pattaya is bezig een volwaardige medische stad te worden, waar géén ziekenhuis ontbreekt.

PATTAYA:- Een miljoen vierkante meter in Oost Pattaya wordt nu actief ontwikkeld om de eerste medische stad van Thailand te worden.  Dit als onderdeel van het Eastern Economic Corridor-initiatief heeft Thammasat Universiteit een overeenkomst getekend met lokale en buitenlandse investeerders om op een enorm stuk land nabij het Mabprachan-meer een medische stad te bouwen die zijn weerga niet kent.

De universiteit, opgericht in 1934, is het op één na oudste oude medische faciliteit in Thailand, en is begonnen met de bouw van een ziekenhuis met 300 bedden (later 600) waarvan de bouw in 2024 voltooid moet zijn.

Daarmee is nog niet alles gezegd, het enorme terrein is aangewezen om daar een medisch centrum met een overvloed aan downstream-industrieën te laten verrijzen. Een van de belangrijkste kenmerken zal het Lakeside Premier Complex zijn met een kliniek voor ouderen, met een speciale  woonwijk voor artsen en verpleegkundigen, een tandheelkundige faciliteit en een revalidatie-eenheid.  

Aangezien de Thaise bevolking aan het vergrijzen is,  omdat het aantal geboortes blijft dalen, waarbij het belangrijkste doel is, het bevorderen van een betere kwaliteit van leven voor bejaarden mensen bestaande zowel Thaise als buitenlandse.

De nieuwste technologie zal leiden tot de creatie van een “slimme stad” die gebruikmaakt van IoT (Internet of Things) en medische A1 (kunstmatige intelligentie) om alle medische informatie te koppelen op het gebied van archivering, elementaire screeningtools, onderzoek en laboratorium- en radiografie-informatie.  

Een EEG-woordvoerder verklaarde dat de enorme locatie aan de “dark side” van Pattaya werd gekozen vanwege de toegankelijkheid van twee grote luchthavens, twee diepwaterhavens, een geprojecteerd HSL spoorweg en de nabijheid van de hopelijk bruisende stad Pattaya.

Khun Gasinee Witoonchart, de rector van de universiteit, zei dat de regeling in het teken stond van digitale innovaties voor de zorg- en welzijnssector.  Thailand is al het medische centrum van Azië met meer dan 1.000 openbare en 400 particuliere ziekenhuizen met internationaal opgeleide artsen.  

Vóór de pandemie trok het land 2 miljoen medische toeristen uit het buitenland aan die om algemene controles, tandheelkundige zorg, heupvervangingen, ooglaseren, niertransplantaties en hartchirurgie vroegen.  Thailand krijgt binnenkort ook erkenning als onderzoekscentrum voor stamcelbehandelingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!