De kustplaats Pattaya gaat over naar EV’s voor het openbaar vervoer, om de stad groener te maken

PATTAYA:- De gemeente Pattaya bereidt zich voor op de aankoop van elektrische voertuigen (EV’s) voor het openbaar vervoer om het milieu te verbeteren in het kader van haar Neo Pattaya-project.

Hij sprak na gesprekken met khun Apichart Thongyu, voorzitter van een werkcomité van het Centrum voor menselijke ontwikkeling in de oostelijke economische corridor (EEC-HDC), speciaal EEG-adviseur Assoc Prof Djitt Laowattana en Somchai Thaisa-nguanvorakul, voorzitter van het uitvoerend comité van SNC Former.

Het Neo Pattaya-beleid heeft tot doel de stad te ontwikkelen als de hub-economie in het Oosten, met behoud van natuur en milieu.

Sonthaya zei dat elektrische voertuigen voor het openbaar vervoer, waaronder songthaew-minibussen en taxi’s, zullen worden getest op het resorteiland Koh Lan.  Het zou worden gepromoot als ecotoerisme onder het Neo Pattaya-beleid.

Inmiddels heet Pattaya City een memorandum van overeenstemming getekend met de particuliere sector voor een proef ter vervanging van voertuigen op benzine.

De gemeenteraad is van plan om volgend jaar ongeveer 20 elektrische voertuigen aan te schaffen voor proefdiensten in de stad.  De resultaten zullen worden vergeleken met die van benzinemotoren en worden gebruikt om te beslissen of er verder wordt geïnvesteerd in de EV’s, aldus khun Sonthaya.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!