De kustplaats Pattaya bereidt zich voor op ‘International Fireworks Festival’ van 29 tot 30 november

PATTAYA:- Burgemeester Poramet Ngampichet zat vorige week een bijeenkomst voor om de planning voor het komende Internationale Vuurwerkfestival voor het fiscale jaar 2024 met de politie en verschillende overheidsafdelingen te bespreken.

Het festival vindt plaats van 29 tot en met 30 november (vrijdag-zaterdag), langs Pattaya Beach Road. Het evenement heeft tot doel het internationale vuurwerkfestival van Pattaya tot een nationale activiteit te maken, het imago van de stad te verbeteren, zowel Thaise als internationale toeristen aan te trekken en de lokale economie te stimuleren door inkomsten te verspreiden naar lokale bedrijven, waardoor duurzame economische waarde voor Pattaya wordt gecreëerd.

Burgemeester Poramet uitte zijn zorgen over het totaal aan mankracht dat nodig is om de veiligheid en het welzijn van bewoners en bezoekers op en rond het evenemententerrein te waarborgen. Om deze zorgen weg te nemen, werden relevante instanties uitgenodigd op de bijeenkomst om de uitdagingen en obstakels van vorig jaar te bespreken en de nodige aanpassingen door te voeren. 

Belangrijke gespreksonderwerpen waren onder meer het verkeersmanagement binnen en rond het evenemententerrein, veiligheidsmaatregelen, rampenbestrijdingsplannen en de inzet van brandblusmaterieel en personeel.

De burgemeester benadrukte het belang van het aanleggen van een vluchtstrook om snelle hulpverlening in urgente situaties mogelijk te maken, gezien het grote aantal aanwezigen bij eerdere evenementen. Deze maatregel is van cruciaal belang om de veiligheidsnormen te verhogen en een tastbare verbetering van het evenementenbeheer te garanderen.

Bovendien droeg de burgemeester de relevante instanties op om extra bijeenkomsten te houden om uitgebreide gegevens te verzamelen over kwesties en de behoefte aan personeel. Deze informatie zal worden gebruikt om een ​​gedetailleerd mankracht- en veiligheidsplan voor het evenement op te stellen, waardoor een grondige dekking van alle gebieden tijdens het festival wordt gegarandeerd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!