De eetkraampjes van de Rong Po-markt in Pattaya onderworpen aan hygiëne- en kwaliteitsonderzoek

PATTAYA:- Functionarissen van de afdeling Volksgezondheid voerde een grondige beoordeling van de voedselhygiëne uit op de Rong Po-markt, Noord-Pattaya, waarbij de nadruk werd gelegd op de naleving van de sanitaire normen voor voedsel dat in openbare ruimtes wordt verkocht. Het initiatief van functionarissen uit Banglamung omvatte onder meer de verspreiding van informatiefolders waarin de beoordelingscriteria werden uiteengezet.

Alle leveranciers op Rong Po Market ondergingen uitgebreide evaluaties die de belangrijkste categorieën bestreken: locatie, voedselkwaliteit en apparatuurnormen. Locatiebeoordelingen vereisten dat verkopers over wettelijke vergunningen voor hun kraampjes beschikten en schone, duurzame en gemakkelijk schoon te maken kraamconstructies, voertuigen en verkoopruimtes onderhouden. Deze constructies moesten zich bij regelmatig onderhoud minimaal 60 centimeter boven de grond bevinden. 

Er werd ook streng toegezien op adequate verlichting en de juiste uitrusting voor het afdekken van voedsel om besmetting te voorkomen.

De normen voor voedsel en uitrusting werden streng geëvalueerd, waarbij de nadruk lag op de kwaliteit en veiligheid van zowel vers als droog voedsel. Er werd verwacht dat deze items bij de juiste temperatuur zouden worden bewaard en volgens de hygiënerichtlijnen zouden worden geplaatst. Kruiden en additieven moesten schoon en van hoge kwaliteit zijn. Bovendien moesten verkopers aparte apparatuur gebruiken voor het verwerken van rauw en gekookt voedsel en voor schone wateropslag zorgen om te koken.

Deze jaarlijkse beoordeling speelt een cruciale rol bij het waarborgen van normen voor voedselhygiëne gedurende het hele jaar, waarbij ambtenaren richtlijnen en aanbevelingen geven aan leveranciers die verbeteringen nodig hebben om aan deze normen te voldoen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!