De kosten voor het toeristenvisum in Thailand wordt mogelijk tot einde van het jaar opgeschort

BANGKOK:- Om de toeristenaankomsten te stimuleren en de uitgaven van internationale bezoekers te verhogen, heeft de toeristische autoriteit van Thailand de regering benaderd om te overwegen alle visumkosten tot eind van dit jaar op te schorten.

De huidige prijs is 1.000 baht voor mensen die voor aankomst een visum aanvragen en 2.000 baht voor die landen, die een visum moeten betalen bij het aanvragen van een visum bij aankomst.

Nadat administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de Thailand Pass op 1 juli had geannuleerd, zou de afschaffing van de visumleges een andere stap zijn om de inkomsten van buitenlandse bezoekers te verhogen.  De toeristenindustrie wordt met de dag wanhopiger om toeristen naar Thailand te lokken.

Verschillende georganiseerde Thaise reisorganisaties hebben de regering gevraagd de duur van het aanvragen van zowel het visum bij aankomst als voor degenen die van tevoren een toeristenvisum aanvragen, van 15 naar 45 dagen en 30 naar 45 dagen te verlengen.

De reisorganisaties zijn van mening dat het opschorten van de visumkosten en het verlengen van hun mogelijke verblijfsduur meer internationale reizigers naar het land zou trekken.

Ook zou het reizigers aangemoedigd moeten worden om langer te blijven en meer geld uit te geven.

De TAT voorspelt dat de omzet dit jaar 1,5 biljoen baht zal zijn, een daling van 3 biljoen in 2019 vóór de Covid-uitbraak.  De

Volgens de gouverneur van het TAT, khun Yuthasak Supasorn zal het idee tijdens de komende CCSA- en kabinetsvergaderingen in de agenda staan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!