Het Nationaal park Phu Hin Rong Kla in de provincie Phitsanulok gaan twee maanden op slot

PHITSANULOK:- Het populaire nationale park Phu Hin Rong Kla in de provincie Phitsanulok zal twee maanden lang gesloten zijn – van 1 mei tot 30 juni – dit met de bedoeling om het milieu te herstellen.

De parkbeheerder, Khun Suthon Wiangdao zei vandaag dat er de komende twee maanden meestal minder bezoekers komen vanwege het regenseizoen, daarom is het een geschikt moment om het park te sluiten voor zowel dagbezoek als kamperen om de natuur zichzelf te laten genezen.

“De toeristen kunnen het park vanaf 1 juli weer bezoeken, wanneer we verwachten dat het regenwoud in perfecte staat zal zijn”, zei hij.

Gelegen op ongeveer 130 km van het stadscentrum van Phitsanulok, strekt het 307 vierkante km grote bergachtige park zich oostwaarts uit tot in de provincies Loei en Phetchabun, bijna 40 km van de Laotiaanse grens.

Het park heeft waarnemingen geregistreerd van zeldzame wilde dieren in zijn bosgebieden, waaronder luipaarden, luipaardkatten, Aziatische zwarte beren, Aziatische goudkatten, zwijnendassen, serow en blaffende herten, naast meer dan 200 vogelsoorten.

Het park is ook historisch belangrijk omdat het tussen 1968 en 1972 het toneel was van gevechten tussen communistische opstandelingen en de Royal Thai Armed Forces, wat ertoe leidde dat de opstandelingen zich overgaven met de hulp van de Hmong-gemeenschap die in het gebied aanwezig was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!