De korting van 10 baht op Chalong Rat Expressway verlengd met een jaar

BANGKOK:- Voertuigen die op de Chalong Rat Expressway langs de Rama IX-I tolhuisjes rijden, krijgen nog een jaar lang 10 baht korting op de tolgelden, zo maakte de minister van Transport, khun Saksayam Chidchob gisteren bekend.

De Expressway Authority of Thailand (Exat) geeft deze korting sinds de tolhuisjes in januari van dit jaar open gingen.  De tolgelden bedragen momenteel 30 baht voor vierwielers, 50 baht voor zes tot tienwielers en 70 baht voor voertuigen met meer dan 10 wielen.

De subsidie ​​zou eigelijk op 31 december van dit jaar aflopen. Het verlengen van de korting is bedoeld om de financiële last voor automobilisten te verlichten en het gebruik van de snelweg te bevorderen”, aldus de minister.

Minister Saksayam maakte ook bekend dat er gedurende vijf dagen – van 30 december middernacht tot 3 januari – geen tol zal worden geheven op de snelwegen Burapha Withi (Bang Na-Chonburi) en Kanchanaphisek (Bang Phli-Suksawat), om reizigers tijdens de nieuwjaarsvakantie te vergemakkelijken.

De regering heeft 3 januari aangemerkt als een feestdag ter compensatie van 1 januari, die op een zaterdag valt.  Van mensen wordt verwacht dat ze naar hun geboorteplaats gaan voor dit vierdaagse weekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!